glenn-carstens-peters-npxXWgQ33ZQ-unspla

Tilskudsmuligheder

Kan jeg få tilskud til min efteruddannelse? 

 

Der er efterhånden mere og mere fokus på efteruddannelse i Danmark, og i den forbindelse oplever vi også, at der er flere, der formår at få dækket dele eller hele deres uddannelse hos os gennem forskellige tilskudsordninger. 

Hvad du kan søge afhænger af mange forskellige faktorer såsom: din stilling, uddannelsesniveau, overenskomst og arbejdsplads.  Det er derfor ikke muligt for os at lave en udførlig guide over, hvilke tilskud du lige præcis kan søge.

 

På denne side har vi lavet et overblik over, hvordan du finder ud af, hvilke tilskudsmuligheder der gør sig gældende for dig.

person-holding-white-ceramic-mug-beside-

Sådan finder du dine tilskudsmuligheder

  1. Print kursusbeskrivelsen/brochuren for den ønskede efteruddannelse ud

  2. Undersøg tilskudsmulighederne ved at tage fat i din fagforening. Husk at have din ansættelseskontrakt ved hånden, så du ved, hvilken overenskomst du er ansat under.

  3. Når du kender dine muligheder, så giv kursusbeskrivelsen til din leder og tag en snak om mulighederne. Uanset om du får tilskud eller ej, så kræver det stort set altid en accept fra din leders side. Her er det vigtigt, at du har den rette argumentation klar, når du tager samtalen.

  4. Får du accept, så er det bare med at søge efter de gældende regler. 

 

OBS: Tilskuddet skal stort set altid søges, inden kurset eller efteruddannelsen afholdes.

Eksempler på tilskudsmuligheder

De fleste overenskomster indeholder en aftale om en kompetencefond, hvor der kan søges tilskud til kurser og efteruddannelse. Der findes blandt andet:

 

Er du selvstændig? Så kan det være, du kan opnå tilskud fra Iværksætterpuljen.

WgpkhVy4.jpg

Kan du ikke få tilskud?

Så fortvivl ikke. Det er stadig muligt at få din arbejdsplads til at betale for din efteruddannelse. I denne artikel har vi gennemgået, hvad du skal huske, inden du tager en samtale med din chef: Sådan får du overtalt din chef til at betale for din efteruddannelse.